Antwerps Architecten Atelier
Lange lobroekstraat 201, 2060 Antwerpen
+32 3 226 37 32, info@architectenatelier.be

Woning Van Hauwe

halfopen bebouwing nieuwbouw

2003
Zwijndrecht
Fam. Van Hauwe
De woning heeft twee bouwlagen en een hellend dak  volgens de stedenbouwkundige bepalingen. Een gesloten balkvormige volume werkt als scheidend element tussen het open gedeelte van de woning en de buren.
De functies zoals, wc, badkamer, keuken, bergingen e.a. zijn ondergebracht in het massieve volume. Dit beperkt de bouwtechnische kosten van de technische installaties. Het open gedeelte sluit aan op het opgelegde profiel van de scheimuur. Het bevat een vide van de leefruimte op het gelijkvloers naar de werkruimte op het eerste verdieping. Er bevinden zich nauwelijks dwarse muurvlakken zodat er een maximaal doorzicht ontstaat. De stalen trap werkt als opdelend element.De leefruimtes lopen over in de tuin. Er is een zuidgericht terras in de voortuin bij de eetruimte en een terras in de achtertuin bij de zitruimte. Onder het hellend dak werden twee kinderkamers met eigen badkamer voorzien.
Interieur
expertise interieur