Antwerps Architecten Atelier
Lange lobroekstraat 201, 2060 Antwerpen
+32 3 226 37 32, info@architectenatelier.be

Wedstrijd Zoo Planckendael

ontwerpen van een inkompavilioen met ticketing, bookshop en sanitair

2005
Zoo Planckendael
Zoo Planckendael
De opdracht werd omschreven in een architectuurwedstrijd voor de herlokalisatie van de inkom van het dierenpark Planckendael.
De verschillende functies wensen wij onder te verdelen in duidelijke entiteiten, winkel met berging, inkom-portier-kassa-administratie en sanitaire voorzieningen.
Deze gebouwen dienen gegroepeerd te worden rond een herkenbaar onthaalplein.
Wisselende zichtlijnen trekken de aandacht op de verschillende functies. De gebouwen zijn transparant uitgewerkt en zijn maximaal geintegreerd in de omgeving.
De verschillende functies worden gegroepeerd onder een luifel/wandelbrug die een verbinding legt tussen twee continenten zonder de in- en uitgaande bezoekers te kruisen.
De luifel is de sokkel voor de aankondiging van evenementen en geeft een educatief verhaal van de continenten met een centraal geplaatste wereldbol. 
Het onthaalplein is sferisch uitgewerk met een fragment van de wereldbol.  Op het hoogste punt heeft de bezoeker een beter overzicht op de aankomende bezoekers.