Over ons

Antwerps Architecten Atelier
Lange lobroekstraat 201, 2060 Antwerpen
+32 3 226 37 32, info@architectenatelier.be
Vlnr: Liesl, Bob, Elektra, Sofie, Bruno, An, Ferhat, Agnese, Yasmine, Nick, Elisabeth, Veerle, Kim, Curd, Jonathan
Antwerps Architecten Atelier is een bureau met ruime ervaring op bouwkundig vlak met vooral dossiers waarbij de technische bouwaspecten belangrijk zijn. De opdrachten zijn zeer uiteenlopend. We willen ons niet beperken tot enkele niches maar zijn veeleer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hoofdzakelijk zijn onze opdrachten gelegen in een stedelijk gebied en hebben vaak te maken met renovatie, restauratie, afbraak en wederopbouw, invulbouw en interieur. Ons kantoor is gevestigd in de wijk "Dam", gelegen tussen het station Antwerpen-Dam en het slachthuis van Antwerpen. Het was voor ons dan ook een bewuste keuze om een pand aan te kopen en te renoveren in een achtergestelde buurt om ons geloof in  'werken en wonen in de stad' kracht bij te zetten.
Onze opdrachten verlopen steeds volgens een patroon van onderzoek en informatie vergaren naar conceptnota's en latere uitwerking. De beeldvorming van onze architectuur komt tot stand na een stappenplan. De beeldvorming is geen doel op zich waardoor het eindresultaat vaak een erg geïntegreerd project wordt dat sterk rekening houdt met de reeds aanwezige architectuur. 


 
Organisatie en circulatiepatronen in combinatie met flexibele invulling vormen meestal de basis van een projectuitwerking. De houding om elk project als uniek te beschouwen houdt ons jong en dynamisch. Antwerps Architecten Atelier is niet op zoek naar kwantiteit maar naar kwaliteit. Kortom, ons bureau is op korte tijd kunnen uitgroeien tot een ontwerpbureau waaraan regelmatig middelgrote projecten toevertrouwd worden. Dit is te danken aan het feit dat we kunnen vertrouwen op een vaste kern van medewerkers die zowel praktisch als inhoudelijk goed op elkaar ingespeeld zijn. Dankzij de verschillende achtergronden van de medewerkers hebben we altijd een erg grote diversiteit aan opdrachten gekregen en kunnen verwerken waardoor het bureau zich gespecialiseerd heeft in het continue inleven en analyseren van verschillende ontwerpopgaven die we met een flexibele en realistische houding benaderen.